«Укроборонпром»: Міноборони занижує реальну ціну ремонту військової техніки

Економія Міністерства оборони обертається неякісним ремонтом військової техніки, вважають у концерні «Укроборонпром».

На підприємстві пояснюють: через те, що профільне міністерство занижуе ціну ремонту техніки, ремонтники змушені використовувати для її відновлення старі деталі, а відтак вона швидко виходить із ладу, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook журналіста Юрія Бутусова.

Таким чином оборонний концерн звинувачує міністерство в тому, що те укладає угоди на ремонт техніки виходячи із власної оцінки стану техніки, тоді як реальна вартість таких робіт значно вища. Саме цим в «Укроборонпромі» пояснюють швидкий вихід із ладу ремонтованої техніки.

«В результаті виходить гра в приписки. Техніка, яка проходить по 2 категорії за договором, насправді надходить на завод в стані 4-5 категорії. Тобто потребує капітального ремонту з повною заміною всіх внутрішніх механізмів. І запчастини з армійських складів також не відповідають заявленій категорії придатності. Договір укладений як на ремонт 2 категорії, а треба проводити повну заміну всього і вся. В результаті ремонт проводиться не за фактичним станом, а по паперовому, і в умовах дефіциту бюджету ремонт теж є паперовим», – зазначає Бутусов.

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада ратифікувала угоду України з Північноатлантичним альянсом. У числі пріоритетних напрямків співпраці держави з НАТО і питання технічної допомоги українським збройним силам, постачання й обслуговування товарів військового призначення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО