Саакашвілі теж вважає, що Квіташвілі пора «на вихід»

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі вважає, що міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі погано впорався зі своїми обов'язками, через що йому варто звільнитися.

Про це Саакашвілі заявив у ході донорської конференції Focus on Odesa region, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

За словами Саакашвілі, у діях його співвітчизника, що нині очолює МОЗ, не вистачає агресії. «Настав час сказати чесно – система протидіє перетворенням. Мало бути порядним. Треба діяти агресивно», – заявив одеський губернатор.

«Слід якнайшвидше зламати стару систему охорони здоров'я і впровадити нову. Новий міністр продовжить напрацювання, але агресивно», – додав він.

Нагадаємо, 30 червня представник «Блоку Петра Порошенка» в парламенті Ігор Кононенко заявив, що пропрезидентська фракція ініціює відставку міністра охорони здоров'я. На переконання депутата, Верховна Рада мала б розглянути це питання того ж дня, коли розглядатиметься й питання звільнення міністра екології Ігоря Шевченка.

Водночас сам Квіташвілі не припиняє виправдовуватися: мовляв, для реалізації реформ уже все готово, і це, на його думку, «перший і останній шанс» України змінити систему охорони здоров'я. Перш ніж звинувачувати його в чомусь, Квіташвілі просить дочекатися результатів службового розслідування, яке завершиться 10 липня. При цьому, в разі відставки з посади Квіташвілі планує покинути територію України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО