В СБУ розповіли про можливі майбутні провокації спецслужб РФ в Україні

За словами керівника Головного управління Служби безпеки України Василя Вовка, в найближчому майбутньому слід очікувати від російських спецслужб нових спроб задіяння всіляких інструментів внутрішньої дестабілізації всередині України.

Про це він розповів в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», передає «Слово і Діло».

«Аналізуючи кримінальні справи, пов'язані з погрозами державності (у нас в роботі на сьогодні їх 4868), в першу чергу, пов'язані з подіями на сході України, можу сказати, що будуть спроби задіяти всі можливі інструменти дестабілізації. Від роздачі сепаратистських листівок у різних містах України, вербування людей з різних верств суспільства – до спроб підривів будинків і викрадення людей», – розповів Вовк.

За словами представника СБУ, результати розслідувань спецслужб демонструють, що всі спроби підірвати українську державність робляться з подачі або за згодою Кремля.

Крім того, вербувати людей в Україні для росіян не так вже й складно – даються взнаки тісні соціальні зв'язки українців і росіян. «З приводу того, як виходять на таких людей, не треба собі малювати картин зі шпигунських детективів. У нас же тісні соціальні зв'язки з Росією завжди були – хтось вчився з кимось у Росії, чи росіянин вчилися у нас. Родичі, товариші по службі, діти-батьки. Росіяни використовують всі можливі канали та способи», – констатує Вовк.

Нагадаємо, про новий сценарій дій росіян в Україні говорив днями і Президент. Петро Порошенко підкреслив, що, оскільки перемогти Україну військовим шляхом не вдалося, Москва задіє інші методи дестабілізації ситуації в країні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО