Ціна служби: скільки заробляють солдати в АТО?

Перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил України Володимир Талалай розповів, що початковий рівень заробітної плати рядового солдата становить близько 1800 гривень, а при виконанні завдань в зоні АТО йому виплачується надбавка в розмірі 100%.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «УНІАН».

«Якщо говорити без всяких надбавок, які є, то для солдата початковий рівень – це приблизно 1800 гривень. При виконанні ним завдань безпосередньо в зоні проведення антитерористичної операції йому виплачується надбавка в розмірі 100%», – сказав штабіст.

Також він нагадав, що відповідно до рішення Кабміну, існує широкий спектр додаткових виплат за виконання бойових завдань як особисто військовослужбовцям, так і в складі підрозділів.

Є відповідні виплати за знищений автомобіль, бронемашину, танк, а також за виконання завдань бригадою, полком, батальйоном. Тому це досить потужна фінансова база, яка забезпечує привабливість служби в Збройних силах України», – нагадав Талалай.

Раніше прем'єр-міністр Яценюк заявляв, що держава намагається забезпечувати грошовими виплатами бійців в зоні АТО.

«Командир бригади в зоні АТО отримує зарплату 24 тисяч гривень, солдат в окопі – 8 тисяч гривень», – уточнив глава Кабміну.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк також раніше обіцяв, що військовослужбовцям Збройних Сил у нелегкі часи кризи будуть забезпечені додаткові виплати та фінансове забезпечення.

Зазначимо, станом на 13 травня за знищення 212 одиниць ворожої техніки Міноборони нарахувало українським військовим винагороду в розмірі 7998000 гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО