У київському метро звітують про знесення перших незаконних МАФів

Київський метрополітен спільно зі столичними комунальниками провів демонтаж перших незаконно встановлених торгових кіосків на станціях «Поштова площа» та «Осокорки».

Про це розповіли в ході круглого столу, організованого адміністрацією столичної підземки, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Пізніше роботи з демонтажу конструкцій проведуть на станціях «Позняки», «Академмістечко», «Мінська», «Оболонь», «Харківська» та «Житомирська», входи та виходи яких в метрополітені вважають найбільш завантаженими.

В цілому ж передбачається, що із павільйонів та переходів київського метро зникнуть 130 МАФів, договір оренди з власниками яких не було продовжено відповідно до нового законодавства.

Як відомо, 28 квітня в Києві відбудуться офіційні торги за право розміщення об'єктів сезонної торгівлі у столиці відповідно до затвердженого раніше міською адміністрацією порядку розміщення об'єктів сезонної і пересувної дрібнороздрібної торгівлі.

Нагадаємо, 30 березня в рамках інспекції столичного метрополітену мер Києва Віталій Кличко пообіцяв на початку квітня прибрати МАФи на виходах із метро там, де вони порушують архітектурні норми.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО