МОЗ: 70% коштів на охорону здоров'я йде на утримання медзакладів

МОЗ пропонує закладати державні субвенції на капітальний ремонт будівель медичних закладів, який складає близько 70% від загального обсягу фінансування системи охорони здоров'я, у місцеві бюджети.

Про це, представляючи Національну стратегію реформування системи охорони здоров'я, заявив очільник МОЗ Олександр Квіташвілі, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Так, в Мінохорони здоров'я пропонують доручити Міністерству фінансів до 1 липня внести до Бюджетного кодексу зміни, що дозволять направляти медичні субвенції на капітальні витрати на установи охорони здоров'я з державного бюджету – місцевим.

Там зазначають, що наразі із 46 млрд грн, що виділяються державою на фінансування системи охорони здоров'я, 70% складають амортизаційні витрати на будівлі закладів охорони здоров'я. Зокрема, на утримання та ремонт стаціонарів витрачається 20 млрд грн щороку, амбулаторій – 10 млрд грн.

Нагадаємо, Олександр Квіташвілі в середині лютого пообіцяв, що уже в березні буде готовий пакет законопроектів, необхідних для впровадження реформи охорони здоров'я, однак частина з них досі не винесені на розгляд парламенту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО