В Одесі сталася бійка між медиками «швидкої» і працівниками ТЦК: поліція відкрила справу

Читать на русском
В Одесі у вівторок, 11 червня, під одним із місцевих ТЦК та СП стався конфлікт між військкомами та медиками швидкої допомоги.
Фото: УНІАН

В Одесі у вівторок, 11 червня, під одним із місцевих ТЦК і СП стався конфлікт між військкомами та медиками швидкої допомоги.

Про це повідомляє Суспільне Одеса.

За даними журналістів, сьогодні один із водіїв «швидкої» прийшов до ТЦК, щоб оновити свої облікові дані. Військові нібито відмовилися випускати його з будівлі ТЦК, і чоловікові стало погано.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Йому викликали карету «швидкої» з лікарем та фельдшером. Їх, за повідомленнями місцевих Telegram-каналів, також відмовилися випускати з ТЦК, хоча у потерпілого водія підскочив тиск, і його потрібно було госпіталізувати до лікарні.

Після цього під будинок військкомату на знак протесту прибули інші карети з медиками. Між ними та військовими почалася бійка. Через кілька годин медиків все ж таки випустили з будівлі.

У ТЦК розповіли свою версію події. Там заявляють, що їхні представники та поліція проводили перевірку документів у громадському місці. Один із громадян відмовився надати документи, тому військкоми спільно з поліцейськими здійснили адміністративне затримання та доставили чоловіка до Київського РТЦК та СП міста Одеса для оновлення облікових даних.

«Через годину після цього приїхала група людей у медичному одязі на автомобілі швидкої медичної допомоги. Вони стверджували, що прибули на виклик раніше доставленого до РТЦК та СП громадянина, і наполягали на його госпіталізації. Ці особи посилалися на діагноз, який раніше не був підтверджений лікарями військово-лікарської комісії. Проте, на запит представників Київського РТЦК та СП, надати документи, які б підтвердили їх приналежність до системи охорони здоров’я, вони відмовилися», – стверджують військові.

У ТЦК «виникла підозра», що люди у медичній формі намагаються допомогти громадянину уникнути військової служби, тому військкоми викликали поліцію. Там також заявили, що керівництво Одеського ТЦК та СП «співпрацює зі слідством та сприяє подальшому висвітленню інциденту».

Поліція, у свою чергу, повідомила про відкриття кримінального провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

«Поліцейські встановили та опитали свідків та очевидців. Деяких учасників інциденту запросили до відділення поліції, де з ними працюють правоохоронці», – вказано у заяві.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що в одному з ТЦК на Закарпатті помер військовозобов'язаний, раніше визнаний ВЛК придатним до служби. Також повідомлялося, що у Кривому Розі в ТЦК помер чоловік. У військкоматі заявили, що в нього стався епілептичний напад.

Раніше повідомлялося, що у місті Виноградів на Закарпатті виник конфлікт між ромами та представниками ТЦК. Відкрито кримінальне провадження, проводиться розслідування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: