У МЗС Італії підтвердили, що Україна отримає ще одну ППО SAMP/T

Читать на русском
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні підтвердив, що в новому пакеті військової допомоги Україні передбачена система протиповітряної оборони SAMP/T.
Українська правда

В новому пакеті військової допомоги Італія надасть Україні вже другу батарею SAMP/T, яка здатна збивати балістичні ракети.

Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні в ефірі Rai Radio1.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

Голова італійського МЗС підтвердив, що Рим готує «ще один пакет» військової допомоги, зміст якого, як і в попередніх випадках, буде конфіденційним.

«Але відомо, що ми надішлемо SAMP-T, який є засобом протиповітряної оборони, тобто захист, про який нас попросила сама Україна, це не є таємницею», – додав він.

Таяні водночас наголосив, що Італія не буде відправляти військових в Україну, а італійська зброя не може бути використана для ударів по території країни-агресора.

Нагадаємо, що Україна отримає ще одну систему ППО Patriot від Німеччини. Крім того, Україна має домовленості з Іспанією щодо посилення ППО.

Також повідомлялося, що команди президентів України та США працюють для якнайшвидшого вирішення питання доставки додаткових систем Patriot в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: