НБУ обмежить вихідні перекази між фізособами: названо ліміти

Читать на русском
Нацбанк України готує рішення щодо лімітів на кількість операцій та сум на місяць для одного рахунку.
Фото Слово і діло

Нацбанк України готує проєкт рішення щодо обмеження карткових переказів та введення граничних лімітів переказу грошей з картки на картку між фізичними особами.

Про це повідомили у НБУ у четвер, передає LIGA.net.

Як відновлюватиметься економіка України найближчими роками: прогноз НБУЩо буде з ВВП, інфляцією, безробіттям та доходами населення в Україні найближчими роками – на інфографіці прогноз Нацбанку.

Планується, що ліміти на вихідні P2P-перекази можуть становити 100 000 грн та 30 операцій на місяць для одного рахунку.

Обмеження, які базуватимуться на квітневому рішенні РНБО щодо протидії нелегальному гральному бізнесу, мають намір запровадити протягом місяця.

«Розглядаємо можливість впровадити рамки для вихідних P2P-переказів з рахунків фізосіб в 100 000 грн на місяць та обмежити кількість таких переказів 30 впродовж місяця», – повідомив заступник голови НБУ Дмитро Олійник.

У НБУ зазначили, що приблизно 95% клієнтів банків цих обмежень навіть не помітять.

«Натомість проводити тіньові платежі зловмисникам, які користуються картками фізосіб для, наприклад, несплати податків та злочинної діяльності, стане складніше та дорожче», – пояснив Олійник.

У Нацбанку додали, що обмежувати вхідні транзакції не планують, щоб не ускладнювати діяльність, наприклад, волонтерам. До того ж за наявності підстав та підтверджень ліміти, як виняток, можуть і збільшувати.

Нагадаємо, у квітні Нацбанк знову знизив облікову ставку. А у травні збільшив продаж валюти на міжбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: