Гетманцев підтвердив, що податки в Україні скоро зростуть

Читать на русском
В Україні зростуть податки, у тому числі ПДВ, військовий збір, акцизи, тому що влада не бачить іншого способу поповнити бюджет для фінансування армії.
Фото: facebook.com/d.getmancev

Україні потрібно знайти додаткові джерела фінансування армії, тому влада змушена буде підвищити основні податки, у тому числі ПДВ, військовий збір із зарплат та акцизи.

Про це повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram 23 травня.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

«Нам необхідно підвищити і видаткову і дохідну частину бюджету задля фінансування армії, яку ми фінансуємо за рахунок наших внутрішніх джерел. Ми не можемо запозичити ці кошти у партнерів», – написав нардеп.

За його словами, Кабмін зараз підраховує потреби та необхідну суму, але вона не менше ніж 300 млрд до кінця року. А наповнення бюджету неможливо забезпечити, оминаючи основні податки.

«Тому зміни будуть стосуватися бюджетоутворюючих прямих та непрямих податків у т.ч. ПДВ, військового збору та акцизів», – заявив Гетманцев.

Він додав, що війна дуже погано впливає на економіку, але влада змушена буде підняти податки, оскільки іншого виходу або альтернатив не бачить.

При цьому нардеп запевнив, що контроль за витрачанням коштів і надалі посилюватиметься.

«Маю дуже велике сподівання, що боротьбу з тінню/ контрабандою, як це можна було побачити по останнім рішенням по нелегальному тютюну та іншим сферам економічної діяльності, що традиційно перебувають у напівтіні, буде зміцнюватись», – додав Гетманцев.

Нагадаємо, раніше ЗМІ стало відомо, що Міністерство фінансів працює над законопроєктом про підвищення податків. Зміни стосуються ПДВ та військового збору.

Ще у березні Гетманцев анонсував, що Кабмін готує впровадження військового збору для приватних підприємців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: