Штрафи за порушення комендантської години: Рада провалила закон

Читать на русском
Верховна рада через нестачу голосів не змогла ухвалити закон про штрафи за порушення комендантської години.
Фото Слово і діло

Верховна рада не змогла ухвалити у повторному другому читанні законопроєкт №10195 про адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану і мобілізаціїЗеленський поставив свій підпис під законопроєктами про продовження воєнного стану та мобілізації, які напередодні були ухвалені Радою.

За його словами, «за» проголосували лише 190 депутатів.

«І повернення також провалили (216). Закон вважається повністю відхиленим», – написав він.

Цим законопроєктом пропонувалося, зокрема, запровадити адмінвідповідальність за порушення режиму воєнного стану, зокрема, комендантської години у вигляді штрафу.

Згідно з документом:

  • Протоколи складатиме поліція, притягуватиме суд. Законопроект передбачає доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення новою статтею 210-2, установивши адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години (заборони перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень), та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

  • Передбачається надати право органам поліції провадити адміністративне затримання щодо порушників комендантської години.

Нагадаємо, парламент у першому читанні підтримав штрафи за порушення комендантської години у грудні минулого року. У січні Рада провалила голосування щодо штрафів за порушення комендантської години.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: