Ворожі розвідувальні дрони можуть залітати у глибокий український тил через відсутність ППО – ISW

Читать на русском
Ворог може проводити розвідку за допомогою безпілотників у тилових районах України через відсутність засобів протиповітряної оборони.
armyinform.com.ua

Ворог може проводити розвідку за допомогою безпілотників у тилових районах України через відсутність засобів протиповітряної оборони.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Україна збиває набагато менше російських ракет, ніж на початку війни – WSJРосія за останні півроку випустила по Україні приблизно на 45 відсотків більше дронів і ракет, ніж за попередній період. Рівень перехоплення ракет знизився до 46 відсотків.

Україна вимушено скоротила поставки зенітно-ракетних комплексів, що дало змогу розвідувальним безпілотникам окупантів вільніше пролітати в тилові райони, зокрема над Харковом, та оптимізувати розвідувальний вогневий комплекс російських військ.

«Зменшення поставок ЗРК в Україну змушує Київ ухвалювати дедалі складніші рішення між розміщенням засобів ППО на критичній інфраструктурі в тилових районах або на передовій», – зазначають у повідомленні.

Варто відзначити, що загарбники використовували широкомасштабну повітряну кампанію проти Харкова в рамках наступальних операцій на Харківщині, а також завдавали ударів плануючими бомбами для забезпечення маневру російських наземних сил в області, зокрема, під час захоплення Авдіївки.

Наразі ЗСУ необхідні перехоплювачі ППО, щоб масштабно знищувати російські розвідувальні безпілотники в тилу і на фронті

«Українським силам необхідні перехоплювачі ППО, що поставляються Заходом, щоб масштабно знищувати російські розвідувальні безпілотники в тилу і на фронті та завдавати поразки оптимізованим російським ПКС, які забезпечують тактичні успіхи росії на фронті», – додають аналітики ISW.

Раніше повідомляли, на тлі того, що рф збільшує кількість безпілотних та ракетних атак, а також запускає більше балістичних ракет, ефективність української протиповітряної оборони знижується.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує додаткових установок протиповітряної оборони Patriot. Усього двох таких систем вистачить, щоб захистити Харків від атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: