У Держдепі США не очікують серйозних проривів росіян у Харківській області

Читать на русском
У Держдепі вважають, що російські війська намагатимуться просуватися у Харківській області, однак серйозних проривів у цьому районі не буде.
Getty Images

У Державному департаменті США не очікують, що російські війська матимуть серйозний прорив у ході наступу в Харківській області.

Таку позицію на брифінгу озвучив перший заступник речника Ведант Пател.

У ЦПД зробили заяву щодо будівництва оборонних рубежів на ХарківщиніКерівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко розповів, яка ситуація з будівництвом фортифікацій у Харківській області насправді.

За його словами, у США очікують, що росія найближчим часом просунеться вперед у Харківській області, але жодних серйозних проривів не буде.

«Ми очікуємо, що росія спробує просунутися вперед і всередині Харківської області, і цілком можливо, що росія досягне подальшого прогресу найближчими тижнями. Але ми не очікуємо будь-яких серйозних проривів, і згодом додатковий приплив допомоги США і підтримка партнерів дозволять Україні продовжувати протистояти такого роду агресії. Ми, як і раніше, твердо переконані, що Україна зберігає ключові переваги у цій боротьбі, а її Збройні сили залишаються сміливою та ефективною бойовою силою, яка завдає значних втрат російським збройним силам», – сказав Пател.

Зазначимо, що сьогодні у Києві з візитом перебуває державний секретар США Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, вдень 13 травня у Генштабі повідомили, що російські війська мали частковий успіх у районі населеного пункту Лук'янці, але просування там було зупинено. На Харківський напрямок було переміщено резерви ЗСУ.

Увечері стало відомо, що українським військовим вдалося завдати вогневого ураження та потіснити окупантів на Харківському напрямку.

За інформацією РНБО, у наступі на півночі Харківської області беруть участь понад 30 тисяч російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: