Сирський назвав напрямок головного удару росіян на Сході та озвучив поточну задачу ЗСУ

Читать на русском
Армія рф не припиняє спроб атакувати позиції ЗСУ. Найбільш складна ситуація зараз спостерігається на Курахівському та Покровському напрямках.
Фото: Харківський медіа хаб

Окупаційна армія росії не припиняє спроб атакувати позиції ЗСУ на східному фронті. Найбільш складна ситуація зараз спостерігається на Курахівському та Покровському напрямках.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Telegram.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

За його словами, саме на Кураховсько-Покровському напрямку противник зосередив основні сили для наступу. Тут росіяни хочуть прорвати оборону і, «розвиваючи успіх, вийти до великих населених пунктів Курахове та Покровськ».

Сирський наголосив, що противник щодня атакує українські позиції, маючи чисельну перевагу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці.

«Наша задача в цих умовах - утримати займані рубежі та позиції, вогнем артилерії, ударними БПЛА та всіма засобами завдати максимальних втрат ворогу, виснажити його, тим самим зірвати ворожі плани і виграти час для формування та підготовки наших резервів», – заявив головком.

Сирський розповів, що провів роботу із командуванням бойових підрозділів.

«Неможливо командиру роти або батальйону керувати боєм за декілька кілометрів від своїх підрозділів, і приймати виважені та адекватні рішення на відстані, особливо, коли інтенсивність бойових дій зашкалює та є високий ризик для життя бійців. Присутність командира відіграє вирішальну роль у підтриманні високого рівня морально-психологічного стану серед підлеглих», – сказав він.

Головком ЗСУ також запевнив, що ухвалив усі необхідні рішення щодо посилення оборони резервами, виділення додаткової кількості ракет, боєприпасів, засобів РЕБ та БПЛА.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що лише в районі одного Часового Яру Донецької області ворог зосередив до 25 тисяч штурмовиків.

Раніше захисники показали один із штурмів на фронті та захоплення окупантів у полон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: