Блокада польського кордону: скільки вантажівок стоять у чергах перед ПП

Читать на русском
Станом на 22 квітня на двох заблокованих пунктах у чергах на території Польщі лише близько 800 вантажівок.
Getty Images

Польські фермери на ранок 22 квітня блокують рух вантажівок у двох пунктах пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину або взагалі жодного. При цьому черги зберігаються і раніше розблокованих КПП.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

Блокада кордону з Польщею: держбюджет втратив за місяць 7,7 млрд гривеньУкраїна за місяць втратила 7,7 млрд гривень митних платежів через блокаду польського кордону.

Блокада триває у напрямку пунктів пропуску Ягодин та Рава-Руська.

«Через Ягодин польські протестувальники не пропускають вантажівки у бік Польщі. Також через цей напрямок, як і раніше, протестувальники пропускають у бік України незначну кількість вантажівок, особливо якщо порівнювати з пропускною спроможністю цього напрямку. Минулого дня таких було 75», – розповів Демченко.

За його словами, на ранок 22 квітня на цих двох заблокованих пунктах у чергах на території Польщі лише близько 800 вантажівок.

Також черги зберігаються у раніше розблокованих напрямках пунктів пропуску Краковець та Шегині (1000 та 700 вантажівок відповідно).

Легкові автомобілі та автобуси скрізь вільно перетинають кордон.

Нагадаємо, на Рава-Руській з ранку 21 квітня польські фермери частково почали пропускати вантажні транспортні засоби на в'їзд до Польщі. Водночас митниця попередила про можливість блокування ще одного КПП на кордоні з Польщею.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: