Кулебі призначили нового першого заступника

Читать на русском
Андрія Сибіга було офіційно призначено першим заступником міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.
Андрій Сибігафото РБК-Україна

Кабінет міністрів України призначив Андрія Сибігу на посаду першого заступника міністра закордонних справ.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду у п'ятницю, 12 квітня. Про це повідомляється в Telegram-каналі Кабміну.

Кадровий голод у системі: хто із призначених Зеленським послів не був кар'єрним дипломатомХтось із призначених Володимиром Зеленським послів не був кар'єрним дипломатом – на інфографіці.

Так, сьогодні Кабмін своїм розпорядженням звільнив Миколу Точицького із посади заступника міністра закордонних справ. Іншим розпорядженням уряд призначив на посаду першого заступника Кулеби Андрія Сибігу.

Як відомо, до цього Сибіга обіймав посаду заступника глави Офісу президента України.

Точицький був заступником міністра закордонних справ України з 2021 року.

З 1997 року Сибіга працював на різних посадах у МЗС, у 2008-2012 роках – радник-посланник посольства України в Польщі, у 2012-2016 роках – директор Департаменту консульської служби МЗС України.

23 серпня 2016 року був призначений Надзвичайним та Повноважним послом України у Турецькій Республіці. 19 травня 2021 року його було звільнено з посади. З 31 травня 2021 року був призначений заступником голови Офісу президента України.

Нагадаємо, у березні Кабмін призначив нового уповноваженого з питань зниклих безвісти. У лютому Кабмін призначив Павлущика головою НАЗК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: