Заблоковано три КПП: прикордонники розповіли про ситуацію на польському кордоні

Читать на русском
Загалом на трьох напрямках у чергах перебуває близько 500 вантажівок. Також є черги і на розблокованих напрямках.
Getty Images

На кордоні з Польщею залишаються заблокованими три пункти пропуску. У чергах стоять приблизно 500 вантажівок з України. Поляки їх не пропускають.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону у понеділок, 8 квітня.

Шмигаль про польську блокаду: впевнений, що скоро будуть хороші результатиПрем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив сподівання, що українсько-польський кордон незабаром буде розблокований.

За його словами, польські фермери не пропускають вантажівки, які прямують з України до Польщі у напрямку ПП Ягодин, Рава-Руська та Угринів. При цьому за першими двома напрямками починали пропускати порожні вантажівки з України, але минулої доби не було пропущено жодної фури.

«У бік України найменше пропускається через Ягодин, хоча це найбільший інфраструктурний напрямок, який може задовольнити потребу у перетині кордону великої кількості транспорту. Минулої доби кількість перетинів була на рівні 60 вантажівок», – додав представник ДПСУ.

Загалом на трьох напрямках у чергах перебуває близько 500 вантажівок. Також є черги і на розблокованих напрямках: Краківець – близько 900 фур, а у Шегинях – близько 800 фур.

Нагадаємо, 2 квітня поляки відновили блокаду пункту пропуску «Угринів-Довгобичів». У Раді оцінили втрати України від блокади кордону у березні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: