САП скерувала до суду справу про збитки держпідприємства «Волиньторф»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, причетних до схеми.
фото: privatization.gov.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про заволодіння майже 6 млн грн державного підприємства «Волиньторф».

Про це повідомляє прес-служба САП.

«4 квітня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора ДП «Волиньторф» та керівника товариства з обмеженою відповідальністю, викритих на заволодінні майже 6 млн грн коштів державного підприємства», – інформує орган.

За інформацією «Слово і діло», САП обвинувачує ексдиректора «Волиньторфу» Сергія Голоюха та екскерівника ТОВ «Пром-Газ-Інвест» Олександра Шевцова.

Як відомо, антикорупційний суд визначив запобіжний захід колишньому директору ДП «Волиньторф» Сергію Голоюху у вигляді 402 600 грн застави з покладанням низки обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору ДП «Волиньторф» Сергію Голоюху та керівнику приватної компанії. Досудовим розслідуванням встановлено, що для заволодіння майном ДП наприкінці 2013 - початку 2014 року колишній директор «Волиньторфу» уклав три договори на купівлю цінних паперів за кошти державного підприємства у сумі 5,57 млн грн. При цьому в день придбання указані цінні папери були одразу продані керівником ДП, але кошти від їх продажу до державного підприємства так і не надійшли.

Слідством зібрані достатні докази, які свідчать про те, що указані особи незаконно заволоділи вищевказаними коштами під виглядом виконання угод із цінними паперами, використовуючи рахунки низки юридичних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: