У Середземному морі потонули понад 60 мігрантів

Читать на русском
Щонайменше 60 нелегалів з Лівії загинули у Середземному морі, намагаючись потрапити до Європи на гумовому човні.
Фото: Associated Press

У Середземному морі загинули щонайменше 60 нелегальних мігрантів, які намагалися на гумовому човні потрапити з Лівії до Європи.

Про це у соцмережі Х повідомляють європейська морська гуманітарна організація з порятунку життя на морі SOS Mеditerranее, а також речниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Шабія Манту.

Зазначається, що команда рятувальників евакуювала 25 осіб із дрейфуючого гумового човна, який вийшов з Лівії та дрейфував у Середземному морі близько тижня. В результаті понад 60 осіб загинули.

Усім постраждалим надається медична допомога, а двоє осіб, які були знайдені без свідомості та перебувають у критичному стані, вимагають термінової медичної евакуації.

«Ще одна масштабна трагедія в Середземному морі, за повідомленнями про щонайменше 60 смертей. Кожен із цих жахливих інцидентів на морі є яскравим нагадуванням про смертельну ціну самовдоволення та бездіяльності. Терміново потрібні безпечніші альтернативи», – написала Манту.

Нагадаємо, у грудні біля берегів Лівії потонули понад 60 мігрантів.

Також у лютому 2023 року біля берегів Італії розбився човен, потонули десятки мігрантів.

У березні в Італії затримано трьох людей, підозрюваних у нелегальній контрабанді людей за допомогою човна, що призвело до загибелі щонайменше 65 мігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: