Євробачення-2024: голосування проходитиме за новими правилами

Читать на русском
Зміни правил Євробачення стосуватимуться голосування за фаворитів та виступів країн Великої п'ятірки.
eurovision.tv

Організатори Євробачення оголосили про зміну правил конкурсу, що відбудеться вже у травні.

Про це повідомляє Суспільне мовлення.

Швеція оголосила ведучих Євробачення-2024Пісенний конкурс Євробачення у Мальмі вестиме телеведуча Петра Меде та актриса Малін Акерман.

Зміни стосуватимуться голосування за фаворитів та виступів країн Великої п'ятірки. Так, нововведенням Євробачення-2024 стане продовження часу для голосування глядачів у фіналі конкурсу.

Його відлік розпочнеться до виходу на сцену першого учасника, а не після виступу останнього, як це було раніше. Це дозволить глядачам, не відкладаючись, віддати голос своїм фаворитам.

У шанувальників із країн, які не беруть участі в Євробаченні, тепер буде майже доба для того, щоб проголосувати за пісні, що їм сподобалися.

Друге нововведення - тепер Франція, Італія, Іспанія, Німеччина та Велика Британія виступатимуть не лише у фіналі, а й у півфіналах. До них приєднається переможниця минулого року – Швеція.

У першому півфіналі, 7 травня, виступатимуть представники Великої Британії, Німеччини та Швеції. Франція, Італія та Іспанія вийдуть на сцену 9 травня.

Нагадаємо, за результатами нацвідбору та голосування глядачів на 68-пісенному конкурсі Україну представить alyona alyona & Jerry Heil. Україна виступатиме в першому півфіналі 7 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: