Кожна десята жінка у світі живе у крайній бідності – ООН

Читать на русском
За даними ООН, понад 600 млн жінок і дівчат проживають у зонах конфліктів, де ризик крайньої бідності для них майже у 8 разів вищий. Загалом кожна десята жінка у світі живе у злиднях.
Фото: nwlc.org

Війна та кризи підривають досягнення десятиліть інвестицій у гендерну рівність. У всіх країнах світу, включаючи Україну, Судан, Афганістан, Близький Схід, жінки сплачують найбільшу ціну за конфлікти.

Про це йдеться у заяві організації «ООН-Жінки» (UN Women).

У яких країнах жінки обіймають посаду президента чи прем'єраНа інфографіці – у яких країнах жінки обіймають посади глави держави чи уряду. Поки до гендерного паритету у політиці далеко.

В організації зазначили, що і зміна клімату прискорює розрив, що зберігається, у рівні бідності. Зараз кожна десята жінка у світі живе у крайній бідності

«Оскільки конкуренція за мізерні ресурси посилюється, засоби на існування перебувають під загрозою, суспільства стають більш поляризованими, а жінки несуть все тяжчий тягар», – зазначили в UN Women.

За даними ООН, кількість жінок і дівчат, які живуть у районах, що постраждали від конфлікту, подвоїлася з 2017 року – до більш ніж 614 мільйонів. При цьому в зонах конфліктів жінки у 7,7 разів частіше живуть у бідності.

Зміна клімату призведе до того, що до 2030 року голодуватимуть ще 236 мільйонів жінок і дівчат, що вдвічі більше, ніж чоловіків (131 мільйон).

Крім того, на сьогоднішній день лише 61% жінок працездатного віку перебувають у складі робочої сили у порівнянні з 90% чоловіків.

«Понад 100 мільйонів жінок і дівчат могли б вибратися з бідності, якби уряди приділяли пріоритетну увагу освіті та плануванню сім'ї, справедливій та рівній заробітній платі та розширенню соціальних допомог», – зазначили в організації.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» вивчило, яка ситуація з рівноправністю чоловіків та жінок у Європі та як вона змінювалася в Україні.

На інфографіці – гендерний розрив в оплаті праці в країнах світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: