ВАКС знову продовжив слідство у справі Кауфмана про аеропорт «Одеса»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про продовження розслідування справи двох одеських бізнесменів.
фото: Facebook/odesa.aero

Вищий антикорупційний суд продовжив до 29 травня строк розслідування справи за підозрою бізнесменів Бориса Кауфмана та Алекса Боруховича (раніше Олександр Грановський) в організації заволодіння комунальним аеропортом «Одеса» та доходами від його діяльності.

Таке рішення 29 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити слідство у справі, оскільки вони ще не отримали висновки судово-економічних експертиз; відповіді на міжнародно-правові запити до Кіпру та Британії, а також не провели інші важливі слідчі та процесуальні дії.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до дев'яти місяців, тобто до 29 травня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру бізнесменам Борису Кауфману і Алексу Боруховичу, а також колишньому міському голові Одесі Олексію Костусєву та його ексзаступнику. За даними слідства, у 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два бізнесмена, розробили та реалізували злочинну схему, в результаті якої майновий комплекс стратегічного об'єкту – міжнародного аеропорту перейшов з власності територіальної громади у спільну власність міста та так званих приватних інвесторів.

В результаті подальших дій учасників схеми місто повністю втратило будь-який контроль над вказаним об'єктом та не отримувало від його діяльності жодного прибутку. Натомість, особи які отримали контроль над аеропортом роками привласнювали дохід від його діяльності. Для унеможливлення повернення аеропорту у власність міста усе його майно заставили у банк для отримання кредиту, який не погашали взагалі.

В результаті реалізації схеми, її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: