Суд залишив заарештованою готівку зі справи екснардепа Деркача

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання представника власника майна про скасування арешту готівкових коштів.
фото: Вадим Чуприна

Вищий антикорупційний суд відмовився скасувати арешт 170 500 доларів, 49 000 євро і 200 000 грн, вилучених детективами НАБУ під час обшуків у колишньої дружини екснародного депутата Андрія Деркача Оксани Терехової та її брата Дмитра Ковальчука. Деркача обвинувачують у незаконному збагаченні та державній зраді.

Таке рішення 14 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, детективи НАБУ обшукали квартиру Терехової і вилучили в неї 49 000 євро, 200 000 грн та 10 500 доларів готівкових коштів. Також вони провели слідчі дії в її брата Дмитра Ковальчука, в якого знайшли ще 160 тисяч доларів готівки. Представник Терехової і Ковальчука подав клопотання про скасування арешту готівки.

«У задоволенні клопотань представника, яка діє в інтересах власників (володільців) майна (Терехової і Ковальчука – ред.) про скасування арешту майна – відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду справу екснардепа Андрія Деркача про незаконне збагачення та держзраду. Суд вирішив судити його заочно, оскільки він переховується від слідства за кордоном.

За версією обвинувачення, за період 2019-2022 рік Деркач одержав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти Україні, зокрема дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Америки, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: