Німецький банк розвитку перерахував на підтримку України понад 1,4 млрд євро

Читать на русском
Державний банк розвитку Німеччини KfW реалізує понад 40 проєктів на загальну суму 1,4 мільярда євро на підтримку України.
Getty Image

Державний банк розвитку Німеччини KfW реалізує понад 40 проєктів на загальну суму 1,4 мільярда євро на підтримку України.

Про це повідомляє BR24.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Відомо, що з цієї суми 520 мільйонів євро виділили енергетичному сектору, оскільки лінії електропередач, підстанції та електростанції постійно потребують ремонту через атаки з боку рф. Понад 530 мільйонів євро спрямують на житлові програми та соціальні послуги для внутрішньо переміщених осіб і приймаючих громад.

Крім цього, за ці кошти зміцнять базову муніципальну інфраструктуру. Виділять близько 135 мільйонів євро, зокрема, на ремонт і модернізацію медичних центрів, шкіл і питних водопроводів.

Відзначають, що від початку повномасштабного вторгнення росії KfW виділив Україні понад 1,2 мільярда євро.

Нагадаємо, 16 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 1,1 мільярда євро. Зокрема, до нього увійдуть нові системи ППО.

Також повідомляли, що влада Німеччини передала Збройним силам України нову партію озброєнь. У пакет допомоги увійшли БТРи та дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: