У Харкові через обвал ґрунту загинули двоє людей

Читать на русском
Двоє працівників газової служби опинилися під шаром землі внаслідок зсуву ґрунту під час аварійних робіт у Харкові.
Фото: ДСНС України

У понеділок, 4 грудня, під час проведення аварійних робіт працівниками газової служби на підземному газопроводі у Харкові стався зсув ґрунту, внаслідок чого загинули двоє людей.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

Зазначається, що повідомлення про зсув ґрунту надійшло до Служби порятунку 4 грудня о 18:26. Трагедія сталася, коли працівники газової служби проводили аварійні роботи на вулиці Шевченка. Під шаром землі опинилися двоє чоловіків 42 і 48 років.

«Понад 30 рятувальників намагалися швидко відкопати з-під землі чоловіків, але після вилучення вони вже були без ознак життя», – йдеться в повідомленні.

За словами речника ДСНС регіону Євгена Василенко, працівники газової служби проводили аварійні роботи на газопроводі середнього тиску. Коли встановлювали хомути на трубу – стався зсув ґрунту.

«Двох чоловіків засипало на глибині два з половиною метри. Щоб дістати тіла з-під обвалу рятувальникам знадобилося близько години», – розповів він Суспільному.

Зараз правоохоронці встановлюють усі обставини трагічного випадку.

Нагадаємо, в результаті зсуву ґрунту у грузинському курортному містечку Шові у серпні загинули 26 людей. Серед них є українка.

Крім того, у серпні На Одещині стався зсув ґрунту на узбережжі моря. Загинув 10-річний хлопчик.

Також у серпні на Закарпатті три жінки впали в річку Чорна Тиса через часткове руйнування пішохідного навісного мосту. В результаті одна жінка загинула, двоє постраждали.

У липні на одній з теплових електростанцій у Донецькій області стався обвал даху. Через це загинула людина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: