Захисник екссудді з Луцька відмовився від скарги на вирок

Читать на русском
Захисник обвинуваченого колишнього служителя Феміди з Луцька відмовився від апеляційної скарги на обвинувальний вирок.
фото: Судова влада

Адвокат обвинуваченого колишнього судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука відмовився від апеляційної скарга на вирок, яким його засудили до 3 років позбавлення волі.

Про це йдеться в рішенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 13 листопада, повідомляє «Слово і діло».

Раніше Верховний суд скасував рішення Апеляційної палати ВАКС, яким залишили вирок колишньому судді Олегу Ющуку без змін, і призначив повторний апеляційний розгляд. Захисник Ющука заявив про відмову від своєї скарги.

«Прийняти відмову захисника від його апеляційної скарги в інтересах обвинуваченого (Ющука – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 липня 2022 року у кримінальному провадженні та апеляційне провадження в цій частині закрити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років позбавлення волі суддю у відставці Олега Ющука за зловживання впливом. Цей вирок залишила без змін Апеляційна палата ВАКС.

Нагадаємо, як встановив суд, суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Олег Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: