В Україні з'явилася нова монета із символічним зображенням – фото

Читать на русском
Незабаром з'явиться в обігу нова монета номіналом 10 гривень. На ній буде зображено один із символів війни з рф.
фото НБУ

В Україні незабаром з'явиться в обігу нова монета номіналом 10 гривень. Вона присвячена роковинам звільнення частини Херсонської області.

Про це повідомляє Національний банк у Facebook.

Білий дім випустив колекційну монету «острів Зміїний»У Білому домі випустили колекційну монету «острів Зміїний», присвячену українському опору у боротьбі проти рф.

Пам'ятна монета називається «Антонівський міст», її ввели в обіг 10 листопада.

Як зазначив голова НБУ Андрій Пишний, Антонівський міст став символічним для українців під час війни з росією.

«Рік тому, під час втечі з правого берега Дніпра, війська агресора підірвали Антонівський міст, знищивши кілька його прогонів. І зараз він стоїть зруйнований, але з непохитною рішучістю очікує на Перемогу та повоєнне відновлення, щоб знову об’єднати правий та лівий береги незалежної і єдиної України. Віримо, що незабаром так і буде», – сказав Пишний.

Загалом монета «Антонівський міст» ідентична 10-гривневій монеті зразка 2018 року.

Єдина різниця – реверс, на якому розмістили стилізоване зображення Антонівського мосту та річки Дніпро з висоти пташиного польоту. Також на монеті зображено транспортні розв'язки на обох кінцях мосту.

Нагадаємо, у травні в Україні ввели в обіг нову монету номіналом 10 гривень. Також повідомлялося, що в Україні продовжили термін обміну дрібних монет та старих банкнот.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: