Українцям дозволили складати теоретичний іспит з водіння без автошколи

Читать на русском
Кабмін затвердив порядок, за яким українці зможуть складати теорію для отримання посвідчення водія без обов'язкового навчання в автошколі.
Фото: kiev.uanta.me

Кабінет Міністрів змінив порядок складання теоретичного іспиту для отримання посвідчення водія – тепер тест на знання ПДР можна буде проходити без обов'язкового навчання в автошколі.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі.

Як в Україні хочуть змінити правила отримання посвідчення водіяУ процедурі отримання посвідчення водія будуть зміни – пілотний проєкт вже стартував. Що нового чекає на майбутніх водіїв – на інфографіці.

За його словами, майбутні водії матимуть вибір: вони зможуть вивчити теорію як в автошколах, так і самостійно. Після цього необхідно буде звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Клименко зазначив, що у майбутньому така послуга з'явиться і у ЦНАП.

«Важливо, що ці нововведення стосуються і проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю», який реалізується, у тому числі, для наших поранених бійців. Самостійне вивчення теорії зробить процес їхньої підготовки зручнішим», – наголосив глава МВС.

Зазначається, що зміни набудуть чинності з дня офіційного оприлюднення.

Нагадаємо, у серпні міністерство внутрішніх справ відмінило ліміт спроб складання практичного іспиту для отримання водійських прав.

Раніше повідомлялося, що функція заміни посвідчення водія з'явилася в додатку «Дія».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: