У російській Республіці Комі спалахнули нафтові резервуари – подробиці

Читать на русском
В Усинському районі Республіки Комі країни-агресора у неділю загорілися резервуари з нафтою.
Getty Images

У неділю, 29 жовтня, під російським Усінськом у Республіці Комі загорівся нафтовий резервуар.

Про це повідомляє російське пропагандистське агентство ТАСС у Телеграмі.

Місцева влада запевняє що «резервуар був порожнім, проходили заходи щодо очищення, нафти не було». Витоку та можливого забруднення немає. Передбачається, що відбулася детонація залишкових газів. Однак вогонь швидко перекинувся з порожнього на сусідній резервуар.

Компанія «Лукойл-Комі» повідомила, що в районі селища Верхньоколвинськ Республіки Комі сталося загоряння резервуара. Причиною пожежі стало начебто порушення правил техніки безпеки підрядником.

Тим часом, на сайті Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій Республіки Комі також з'явилася інформація про подію. За даними відомства, об 11:30 29 жовтня у селищі Возей (за 70 кілометрів від Усинська) стався спалах у резервуарі.

За попередніми даними, загинув один і постраждали двоє співробітників компанії.

«Ситуація ускладнилася... Перша ємність розвалилася, її гасять, другий резервуар заповнений нафтою на висоту від п'яти-семи метрів. Нафтопровід знаходиться під землею, загрози немає. Поруч розташовані резервуари наповнені водою», - заявила міністерка природних ресурсів і охорони довкілля регіону Катерина Киселевич.

До гасіння пожежі залучили понад 80 пожежників та 25 одиниць техніки.

Нагадаємо, що вночі 29 жовтня у Краснодарському краї росії безпілотник атакував Афіпський нафтопереробний завод. Після вибуху на його території виднівся вогонь.

Згодом стало відомо, що це була спецоперація СБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: