Гуменюк назвала складність нічної ворожої атаки дронами

Читать на русском
Силам протиповітряної оборони довелося відбивати чергову атаку дронами та ракетами у складних погодних умовах.
фото fakty.com.ua

Силам протиповітряної оборони довелося відбивати чергову атаку дронами та ракетами у складних погодних умовах. На це й розраховував ворог. До того ж, «шахеди» знову рухалися складними траєкторіями.

Про це повідомила речниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Зеленський заявив, що постачання ППО безпосередньо впливає на терміни закінчення війниСистеми ППО – це значна частина відповіді на питання, коли закінчиться війна в Україні, заявив Зеленський у Брюсселі.

За її словами, Силам протиповітряної оборони було складно працювати через погодні умови, в умовах шторму та сильного поривчастого вітру. Вона зазначила, що у південних регіонах країни ударних БПЛА росіян було небагато, а шахеди здебільшого були сконцентровані на переході у інші області.

Крім того, дрони та ракети рухалися складною траєкторією, оскільки окупанти запускали їх в різними напрямками.

«Шахеди рухалися складними траєкторіями, маршрути розраховувалися для того, щоб обійти системи ППО. Водночас говорити про нову тактику рано. Вони продовжують маневрову тактику. Те, що вони вже застосовували», – сказала Гуменюк.

Нагадаємо, сьогодні вночі армія рф атакувала декілька областей України. Сили ППО збили дві ракети Х-59 та 11 ударних дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: