Посол спростував інформацію про українців у полоні бойовиків ХАМАС

Читать на русском
Не підтвердилась інформація про те, що деякі громадяни України  потрапили в полон ХАМАС. При цьому, дані про загиблих українців в Ізраїлі не змінилися.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Інформація про те, що деякі громадяни України, що вважаються зниклими безвісти, потрапили у полон бойовиків ХАМАС, не підтвердилася.

Про це посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив виданню ZN.UA.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Згідно з його словами, не підтвердилась інформація про те, що деякі громадяни України потрапили в полон ХАМАС. При цьому, дані про загиблих українців в Ізраїлі не змінилися. Дипломат зазначив, що серед загиблих громадян виключно український паспорт мала лише одна людина.

Корнійчук також повідомив, що найближчими днями з Ізраїлю до Румунії мають евакуювати щонайменше 260 українських громадян.

«Сьогодні виїжджає 208, завтра – 52. І наступний рейс ми формуватимемо на 18 жовтня. Це всі квитки, які придбані через посольство», - зазначив він.

Водночас, на евакуацію із Сектора Гази очікують 240 українських громадян. Однак, як повідомив Корнійчук, їх досі не вдалося вивезти через складну та неконтрольовану ситуацію.

Нагадаємо, ХАМАС погрожував стратити ізраїльських заручників у відповідь на удари по сектору Гази.

Також стало відомо, що влада Туреччини розпочала переговори з ХАМАС про визволення заручників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: