Україна та Південна Корея уклали угоду про кредити на пільгових умовах

Читать на русском
Україна та Південна Корея підписали угоду, яка передбачає надання пільгових кредитів для реалізації проєктів в Україні за участю корейських компаній.
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський в четвер, 14 вересня, провів зустріч із міністром земель, інфраструктури та транспорту Республіки Корея Вон Хі Рьоном, який перебуває в Україні з візитом на чолі делегації корейського уряду та бізнесу.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

«У присутності президента України й міністра земель, інфраструктури та транспорту Кореї було підписано Угоду між урядом України та урядом Республіки Корея стосовно кредитів від Фонду економічного розвитку та співробітництва (EDCF)», – йдеться в повідомленні.

Згідно з угодою передбачено надання пільгових кредитів для реалізації проектів в Україні за участю корейських компаній.

Президент подякував корейській стороні за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та надання вагомої допомоги нашій країні.

«Вдячний за рішення уряду Республіки Корея щодо виділення Україні фінансової підтримки розміром 2,3 мільярда доларів США на відбудову та відновлення. Це дасть відчутний поштовх для розвитку української інфраструктури», – сказав Зеленський.

Також Зеленський закликав представників корейського бізнесу до активної роботи на українському ринку та участі в реалізації проєктів у сферах розвитку атомної та відновлюваної енергетики, машинобудування, автомобільної промисловості, видобутку літію, нафтопереробки, «зеленої» металургії, залізничного транспорту, водних ресурсів та місцевої інфраструктури.

Вон Хі Рьон запевнив у незмінній підтримці України з боку Кореї та висловив переконання, що двостороння співпраця може бути розширена у різних сферах спільних інтересів.

Нагадаємо, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що Сеул надасть Україні додатково 2,3 мільярди доларів допомоги на відновлення країни після російських атак.

Також відомо, що Південна Корея у вісім разів збільшила допомогу Україні наступного року.

У липні президент Південної Кореї прибув до України з неоголошеним візитом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: