ЗСУ збили російський дрон «Форпост» вартістю близько 6 млн доларів

Читать на русском
В районі острова Зміїний Сили протиповітряної оборони України збили ворожий безпілотник Форпост.
t.me/SJTF_Odes

У районі острова Зміїний Сили протиповітряної оборони збили ворожий дрон «Форпост». Цей БПЛА здатний вести розвідку та підсвічувати лазером цілі для високоточних боєприпасів.

Про це повідомили Сили оборони півдня в Telegram.

Повернення «вишок Бойка»: ГУР показало унікальні кадри спецопераціїРозвідка оприлюднила ексклюзивні документальні кадри таємної спецоперації ГУР МО України у Чорному морі.

«Відмінусований у районі Зміїного силами протиповітряної оборони півдня ворожий дрон «Форпост» – досить цікавий та небезпечний екземпляр. Він здатний не лише вести розвідку, а й підсвічувати лазером цілі для високоточних боєприпасів. Форпост - багатофункціональний дрон, вартість якого близько 6 млн доларів», – йдеться в повідомленні.

Як засоби стеження та спостереження на дроні використовується одна електрооптична та одна інфрачервона камери, що дає можливість використовувати його цілодобово.

«Форпост» може перебувати в польоті близько 18 години та долати до 250 км, а в оновленій версії і до 350 км.

Нагадаємо, у ніч на 11 вересня сили ППО знищили в небі над Запорізькою, Дніпропетровською та Миколаївською областями 12 ударних дронів Shahed. А в Генштабі озвучили загальні втрати росії з початку вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: