Арахамія уточнив, коли відновлять е-декларування для чиновників

Читать на русском
Парламент ухвалить законопроект про поновлення електронного декларування для чиновників до 15 вересня.
rada.gov.ua

Верховна рада має ухвалити законопроект про поновлення електронного декларування для чиновників у другому читанні до 15 вересня цього року.

Таку думку висловив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 4 серпня.

Е-декларування під час війни: чому скасували обов'язок чиновників та як тепер намагаються повернутиЕ-декларування під час повномасштабної війни – під час воєнного стану держслужбовці не зобов'язані подавати е-декларації. Але відновити процес закликають міжнародні партнери та громадські організації.

«У нас дедлайн – 15 вересня. Ми маємо зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом. Я думаю, що в цей дедлайн ми вкладемося», – сказав Арахамія.

Депутат додав, що сам він не очікував поновлення е-декларування та подав декларацію за 2021 та 2022 роки.

«До речі, я подав декларацію, не чекаючи більш суворих правил. Для того, щоб показати у цьому процесі лідерство. Подав за 2021-й та 2022 роки для того, щоб не було жодних питань... У мене всі родичі тут, нічого я не придбав. Єдине, що в мене змінилося у 2022 році, - я побудував на своїй ділянці бомбосховище, але я це незабаром задекларую», – розповів Арахамія.

Нагадаємо, 27 липня у Раді з'явився законопроект про повернення е-декларування. Цього ж дня нардепи ухвалили законопроект у першому читанні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: