На Бахмутському та Лиманському напрямках ворог за добу обстріляв позиції ЗСУ понад 1000 разів – Череватий

Читать на русском
Спікер Східного угруповання ЗСУ заявив, що Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, хоча ворог намагається контратакувати. На Лиманському напрямку ворог атакував п'ять разів, ЗСУ успішно контратакують.
Армія Inform

На Бахмутському та Лиманському напрямках ворог здійснив понад 1000 обстрілів українських позицій, ЗСУ знищили 119 окупантів.

Про це сказав речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

За словами речника, на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, хоча ворог пробує контратакувати. В районі Берківки цієї доби він 406 разів обстріляв українські війська різними типами артилерії, 12 боєзіткнень відбулося, 73 окупантів знищили, 156 поранили, двох взяли в полон.

Також він додав, що сили оборони підбили два ворожих танки, чотири БМП, РСЗВ «Град», легкий броньований артилерійський тягач, знищили два склади з боєприпасами та два БпЛА «Ланцет».

На Лиманському напрямку ворог атакував п'ять разів, здійснивши 607 артобстрілів.

«Ворог багато тижнів поспіль намагається бути там активним, атакує. За цю добу п'ять разів атакував, зокрема в районі Невського, Тернів, Білогорівки. 607 разів завдав різних артударів, сім авіаударів. 46 окупантів під час відбиття атак було знищено, 118 поранено», - заявив Череватий.

Крім того, як повідомив речник, знищено ворожий танк, три 120-міліметрових міномети, самохідний міномет «Тюльпан», два польових склади з боєприпасами, один контрбатарейний радар та п'ять автомобілів.

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку ЗСУ закріплюються на нових рубежах.

Також у Генштабі розповіли, де ЗСУ відбили атаки росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: