Німеччина назвала росію найбільшою загрозою для миру в Європі у своїй стратегії нацбезпеки

Читать на русском
Влада Німеччини представила першу в історії країни стратегію національної безпеки. Документ формулює основні принципи зміцнення безпеки від зовнішніх загроз.
Фото: Getty Images

Влада Німеччини представила першу в історії країни стратегію національної безпеки. Згідно з документом, найсерйознішою загрозою для миропорядку в Європі є росія.

Про це повідомив портал Bloomberg.

Влада Німеччини підтвердила право України бити по об'єктах у рфВодночас німецька влада виступає проти того, щоб для подібних атак використовувалася зброя з ФРН.

Документ, розроблений федеральним урядом, формулює основні принципи «зміцнення безпеки від зовнішніх загроз».

У стратегії зазначено, що повномасштабне вторгнення в Україну призвело до епохальних змін у системі європейського світоустрою. У зв'язку з цим дії росії безпосередньо загрожують безпеці Німеччини та інших країн-союзників.

«Сьогоднішня росія на даний момент є найсерйознішою загрозою миру та безпеці в євроатлантичному регіоні», – йдеться в документі.

Там також зазначено, що Німеччина має намір щорічно в середньому витрачати щонайменше 2% від ВВП на оборону.

Нагадаємо, 13 травня німецька влада оголосила про виділення великого пакету допомоги Україні на 2,7 млрд євро, до якого увійдуть зенітно-ракетні комплекси, танки та БМП.

Крім того, нещодавно глава Міноборони Німеччини заявив, що його країна переглядає свою позицію щодо постачання винищувачів Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: