Справа дитсадку під Києвом: Апеляція ВАКС збільшила заставу підозрюваному

Читать на русском
Апеляційна інстанція підтримала прохання прокурора САП про збільшення розміру застави як альтернативи арешту підозрюваному.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього директора ТОВ «Альянс ДС» Олександра Протаса, але збільшила його заставу з 805 200 грн до 4,02 млн грн. НАБУ і САП підозрюють його в організації розкрадання 27,3 млн грн на будівництві дитячого садочку у Гатному, що під Києвом.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, 19 травня антикорупційний суд продовжив арешт Протаса, але зменшив його заставу з 4,02 млн грн до 805 200 грн. Прокурор САП подав на це рішення апеляційну скаргу.

«За результатами розгляду колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення, визначивши новий розмір застави, як альтернативи триманню під вартою, – 4,02 млн грн. В іншій частині ухвала слідчого судді ВАКС залишена без змін», – інформує суд.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили п'ятьох осіб у заволодінні 27,3 млн грн на будівництві дошкільного навчального закладу у Гатному. Серед підозрюваних є колишній сільський голова Броніслав Корицький.

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

Під час розслідування слідство встановило підроблені акти виконаних робіт, зокрема щодо завищення вартості будівельних робіт та використаних матеріалів, а також сплату ТОВ «Альянс ДС» послуги із розробки проєктної документації, які насправді не надавали.

Організаторами схеми слідство вважає ексголову Гатного Корицького і керівника ТОВ «Альянс ДС» Протаса. У справі також підозрюють ексдиректорів ТОВ «Проектно-будівельний альянс» Сергія Мирного та В'ячеслава Панька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: