Росія намагається формувати резерви за рахунок арештованих жителів ТОТ – Маляр

Читать на русском
В окремих населених пунктах на тимчасово окупованій території України російські загарбники здійснюють облави та затримання місцевих жителів.
novyny.live

Росія намагається створити резерви з місцевих мешканців тимчасово окупованих територій, аби поповнити особовим складом передові підрозділи своїх військ, які щоденно зазнають великих втрат у живій силі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

Маляр пояснила, навіщо росіяни почали поширювати фейки про ліквідацію командувачів ЗСУРосіяни почали розповсюджувати фейки про ліквідацію командувачів ЗСУ. Маляр назвала три цілі цієї дезінформації.

Вона зазначила, що в окремих населених пунктах на тимчасово окупованій території України російські загарбники здійснюють облави і затримання  місцевих мешканців.

«Під час облав усіх затриманих перевіряють на лояльність до окупаційного режиму, а чоловіків, які за віком можуть бути призвані на військову службу, заарештовують, переважно за надуманими приводами», – йдеться у повідомленні.

Заступниця міністра додала, що арештованих у такий спосіб відправляють як правило до спеціально обладнаних польових таборів, в яких вже перебувають завезені з російських в’язниць злочинці, які погодились  брати участь у бойових діях.

«Наразі поблизу населених пунктів Рогове та Можніківка Луганської області облаштовано декілька таких таборів, до яких під конвоєм з росії доставляються партії завербованих ув’язнених», – повідомила Маляр.

За її словами, до кінця травня очікується збільшення чисельності особового складу таборів з прибуттям ще двох партій в’язнів з росії, засуджених переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю.

«На сьогодні в зазначених таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки, які заплановано завершити протягом одного місяця. Після проходження в’язнями курсу бойової підготовки, з ними буде укладено контракти, які передбачають обов’язкову участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України», – підсумувала заступниця міністра.

Раніше Генштаб повідомляв, що росіяни проводять примусову мобілізацію на окупованих територіях України.

Окрім того, росіяни шукають «інформаторів» серед громадян на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: