НАБУ і САП підтвердили затримання голови Верховного Суду Князєва, але підозру ще не вручили

Читать на русском
У справі про масштабну корупцію у Верховному Суді України вже двоє затриманих. Фігурантам ще не вручили повідомлення про підозру, оскільки Кримінально-процесуальний кодекс дає 24 години для відповідних дій.
facebook.com/supremecourt.ua

У справі щодо масштабної корупції у Верховному Суді України вже є двоє затриманих.

Про це повідомив очільник САП Олександр Клименко на брифінгу.

Він зазначив, що фігурантам ще не вручили повідомлення підозру, оскільки Кримінально-процесуальний кодекс дає 24 години для відповідних дій.

«Повідомлення про підозру готується і буде вручено» – додав голова САП.

«На цей час затримано голову Верховного Суду (Всеволода Князєва - ред.) і вживаються заходи щодо перевірки інших осіб, їх причетності до кримінального правопорушення», – сказав начальник першого відділу прокурорів САП Олександр Омельченко.

Директор НАБУ Семен Кривонос наголосив, що це найрезонансніша справа за період діяльності Бюро та САП і найбільше викриття найвищої посадової особи у судовій гілці влади.

Він також розповів, що було зафіксовано низку контактів власника групи «Фінанси і кредит» Костянтина Жеваго з одним з власників адвокатського об'єднання, яке використовувалося для прикриття неправомірної діяльності.

«За домовленістю між власником цієї групи та адвокатом цього адвокатського об'єднання, вони домовилися про передачу неправомірної вигоди на користь високопосадовців суду за ухвалення потрібного для підприємця (Жеваго - ред.) рішення. Згодом потрібне рішення було ухвалено Верховним Судом», – сказав Кривонос.

3 травня керівництву ВС передали першу частину хабаря, а вчора була передана друга частина, тоді на «гарячому» Князєва і затримали.

Фігурантам загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що САП та НАБУ викрили масштабну корупцію у Верховному Суді України. При цьому, ймовірно, НАБУ спіймало керівника Верховного Суду Всеволода Князєва на хабарі.

У Верховному Суді після корупційного скандалу навколо очільника цієї структури Всеволода Князєва, якого спіймали на хабарі, призначили позачергове засідання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: