Російські війська масовано обстріляли Гуляйполе у Запорізькій області

Читать на русском
Вчора, 13 травня, російські війська масовано обстріляли Гуляйполе, що знаходиться у Запорізькій області. Внаслідок атаки постраждала людина.
Getty Image

Вчора, 13 травня, російські війська масовано обстріляли Гуляйполе, що знаходиться у Запорізькій області. Внаслідок атаки постраждала людина.

Про це повідомляє голова Запорізької ОВА Юрій Малашко у Telegram.

Українській ППО за ніч вдалося збити 25 безпілотників та 3 крилаті ракетиРосійські окупанти атакували Україну з різних напрямків ударними дронами «Shahed-136/131», ракетами «Калібр» з кораблів у Чорному морі, крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс.

За його словами, вчора Запорізька область зазнала майже сотню артобстрілів, атаку з авіації, а також безпілотників. Зокрема, від ворожого вогню постраждала 18 населених пунктів.

«445 доба боротьби з російською агресією на території Запорізької області. На 18 населених пунктів припало 95 ударів ворожого озброєння: 86 артобстрілів, 2 авіаційні, 4 з РСЗВ, 3 атаки БПЛА», – йдеться в повідомленні.

Під час масованої атаки по прифронтовому Гуляйполю постраждав 64-річний чоловік. Його евакуювали для лікування в обласний центр. Крім цього, фахівці зафіксували 28 повідомлень про руйнування цивільних об'єктів та наразі продовжують ліквідовувати наслідки російського терору мирних міст і сіл.

Нагадаємо, 13 травня в Україні було оголошено повітряну тривогу. У Тернополі, за попередніми даними, були влучання в промзоні міста. Вранці 14 травня армія росії знову атакувала цивільні об'єкти в Тернопільській області.

Під атаку цієї ночі потрапив також Харків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: