Справа про дитсадок під Києвом: Апеляція вдвічі зменшила заставу підозрюваного

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила під арештом підозрюваного, але зменшила заставу вдвічі. Його підозрюють у справи дитсадка.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього директора ТОВ «Проектно-будівельний альянс» В'ячеслава Панька, але зменшила його заставу з 1,61 млн грн до 805 200 грн.

Таке рішення 1 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Панька до 5 червня і визначив йому 1,61 млн грн. Не погодившись з рішенням, його адвокат подав скаргу.

«Апеляційну скаргу захисника задовольнити частково, ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 17 квітня 2023 року скасувати в частині визначення застави у розмірі 1 610 400 грн. У цій частині постановити нову ухвалу, якою визначити (В'ячеславу Паньку – ред.) заставу в розмірі 805 200 грн. В іншій частині апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення, ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 17 квітня 2023 року - без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили п'ятьох осіб у заволодінні 27,3 млн грн на будівництві дошкільного навчального закладу у Гатному. Серед підозрюваних є колишній сільський голова Броніслав Корицький.

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

Під час розслідування слідство встановило підроблені акти виконаних робіт, зокрема щодо завищення вартості будівельних робіт та використаних матеріалів, а також сплату ТОВ «Альянс ДС» послуги із розробки проєктної документації, які насправді не надавали.

Організаторами схеми слідство вважає ексголову Гатного Корицького і керівника ТОВ «Альянс ДС» Протаса. У справі також підозрюють ексдиректорів ТОВ «Проектно-будівельний альянс» Сергія Мирного та В'ячеслава Панька.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: