Сили оборони відбили атаки рф на п'яти напрямках і знищили ворожий ЗРК – Генштаб

Читать на русском
Авіація ЗСУ протягом доби завдала удару по району зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили район зосередження живої сили, ЗРК та ще два важливі військові об'єкти противника.
Фото: Генштаб ЗСУ

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах. Протягом доби Сили оборони відбили близько 30 ворожих атак противника на вказаних ділянках фронту.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 21 квітня.

Бої за Бахмут: хто з військово-політичного керівництва України приїжджав у місто та його околиціНайчастіше у Бахмуті та на Бахмутському напрямку буває Олександр Сирський. Хтось ще з військово-політичного керівництва приїжджав туди – на інфографіці.

Протягом доби противник завдав по території України 2 ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

«Сьогодні вночі, для завдання авіаційних ударів, противник використав 12 ударних БпЛА типу «Шахед-136», 8 з них були знищені нашими захисниками. Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою», – розповіли військові.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, за Бахмут йдуть запеклі бої. Від ворожих обстрілів постраждали Роздолівка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Олександро-Шультине, Біла Гора, Ділівка, Залізне, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник намагався наступати в районах Новокалинового, Степового та Невельського Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Першотравневе та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби нашими захисниками було відбито численні атаки противника в районі населеного пункту Мар'їнка. Водночас, ворожі обстріли зазнали Красногорівка, Мар'їнка, Перемога і Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Вугледару. Здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка Донецької області.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

На Куп'янському напрямку протягом доби рашисти зробили спробу покращити тактичне становище та провели штурмові дії неподалік населеного пункту Лиман Перший. Усі їхні спроби завершилися невдачею.

У Генштабі зазначили, що окупанти всіляко намагаються підняти бойовий дух своєї армії. З цією метою росіяни запустили брехливі наративи.

«До тимчасово захопленого Скадовська Херсонської області прибув підрозділ окупантів чисельністю близько 300 осіб, з числа засуджених, нібито для забезпечення правопорядку. Серед оккупантів поширюються чутки про швидке закінчення бойових дій з територіальними поступками на користь рф, ймовірно, для підняття духу загарбників. У той же час відомо, що деякі підрозділи, які раніше перебували в місті, поступово виводяться з населеного пункту на тимчасово Криму», – повідомляється у зведенні.

Авіація Сил оборони за поточну добу завдала удару по району зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили район зосередження живої сили, зенітно-ракетний комплекс та ще два важливі військові об'єкти противника.

Нагадаємо, втрати російської армії за останню добу склали 630 військових, танк та десятки одиниць інших видів бойової техніки.

Раніше розвідка Британії повідомила, що росія розпочала нову дезінформаційну кампанію перед контрнаступом ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: