Вибух у Дарницькому районі Києва: названо причину та оголошено про першу підозру

Читать на русском
За фактом вибуху на території колишнього заводу в Дарницькому районі Києва повідомлено про підозру  керуючому приватної майстерні.

За фактом вибуху на території колишнього заводу в Дарницькому районі Києва повідомлено про підозру керуючому приватної майстерні. Слідство виявило порушення правил безпеки.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Кількість загиблих внаслідок вибуху в Києві зросла до чотирьохКількість загиблих внаслідок вибуху газового балона на території колишнього заводу у Дарницькому районі Києва зросла до 4 осіб.

«Затримано та повідомлено про підозру мешканцю Київщини у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 2 ст. 272 КК України)», – сказано в повідомленні.

Слідство встановило, що вказане приміщення використовувалося суб’єктом підприємницької діяльності як виробничий цех з виготовлення та оброблення ювелірних виробів. У своїй роботі працівники майстерні використовували газове обладнання.

При цьому, як встановило слідство, деякі елементи обладнання були виготовлені «кустарним» способом, а газові балони, порушуючи встановлені вимоги, розміщувалися в приміщенні, де безпосередньо працювали люди.

Також встановлено, що з працівниками інструктажі та навчання з охорони праці та дотримання норм пожежної безпеки не проводились, і вони не були забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту.

«Внаслідок таких недбалих дій, під час проведення газополум’яних робіт, які відносяться до робіт з підвищеною небезпекою, стався вибух газових балонів. На момент події у приміщенні перебувало близько 20 робітників», – уточнили в прокуратурі.

Керуючого ювелірною майстернею за порушення дотримання правил безпеки з охорони праці затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Санкція статті до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 9 лютого на території колишнього заводу в Дарницькому районі столиці стався вибух, внаслідок якого загинуло четверо людей, ще п'ятеро отримали тілесні ушкодження.

Епіцентром вибуху стала одноповерхова промислова будівля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: