На Луганщині військові рф проводять рейди з вилучення гривні

Читать на русском
На тимчасово захоплених територіях Луганської області росіяни проводять рейди щодо вилучення з обігу гривні.
Фото Слово і діло

На тимчасово захоплених територіях Луганської області росіяни проводять рейди щодо вилучення з обігу гривні.

Про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Окупанти бояться наступу ЗСУ у Луганській та Запорізькій областях – британська розвідкаРосійське командування боїться наступу українських військ у Луганській та Запорізькій областях. Адже прорив фронту у тому напрямку зруйнує сухопутний шлях між росією та окупованим Кримом.

Росіяни організували масові рейди на торгових об'єктах щодо виявлення фактів гривневих розрахунків з населенням. Окупанти вимагають встановлювати цінники лише у рублях.

«Ворог вилучає термінали та загрожує штрафними санкціями. Але звернення гривні не припиняється. Нововведень дотримуються лише супермаркети. На ринках та в маленьких магазинах продовжують приймати гривню, у тому числі на банківську картку», – зазначили в ОВА.

Також повідомляється, що днями у кремлі ввели у дію указ, який спрощує прийом на держслужбу на захоплених територіях.

Росіянам потрібні обрані ними місцеві жителі на певні посади, оскільки ці люди «легітимніші для пропаганди», проте не кожен з них міг претендувати на те чи інше місце, якщо спиратися на старе законодавство рф, зазначили в ОВА.

Зокрема медогляд з недавніх пір можна проходити заочно, а персональні рекомендації, як вимагали раніше, тепер теж не потрібні.

Крім того, повідомили в обладміністрації, щоб дискредитувати українських військових, росіяни поширюють дезінформацію про підготовку вогневої поразки Силами оборони медичних закладів Луганщини, де лікуються поранені загарбники.

Нагадаємо, на Луганщині окупанти збираються підвищити тарифи на комуналку на 70%.

Раніше повідомлялося, що окупанти починають розстрілювати цивільних, оскільки підозрюють їх у допомозі ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: