ЗСУ завдали ударів по скупченням російських солдат та знищили склад палива – Генштаб

Читать на русском
Бійці ЗСУ завдали низку ударів по районах скупчення російських солдатів, а також знищили склад, де зберігалося паливо.

Бійці ЗСУ завдали низку ударів по районах скупчення російських солдатів, а також знищили склад, де зберігалося паливо.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу в неділю, 8 січня.

За інформацією військового командування України, авіація ЗСУ протягом поточної доби завдала 10 ударів по районах зосередження ворога, а також 2 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. При цьому було збито три ворожі БПЛА, ймовірно типу Орлан, і 3 гелікоптери: по одному Мі-24 і Ка-52, а тип ще одного - уточнюється.

У свою чергу підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України завдали ударів по двох районах зосередження живої сили та знищили склад палива окупантів.

Водночас росіяни вели наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямах, а також намагалися покращити тактичне становище на Куп'янському напрямку. Наразі вони зосереджують зусилля на захопленні Донецької області в межах адміністративного кордону, але успіху не мають.

Ситуація на окремих напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка залишається стабільною: підрозділи збройних сил Білорусі та росії продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках під обстрілом ворога знаходилися райони населених пунктів Кучерівка Сумської області, а також Стариця, Колодязне та Новомлинськ Харківської області.
  • На Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони Першотравневого та Іванівки Харківської області та Стельмахівки та М'ясожарівки Луганської області.
  • На Лиманському напрямку обстріли противника зафіксували біля Макіївки, Невського, Кузьминого, Червонопопівки та Діброви Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку від обстрілів загарбників постраждали Берестове, Білогорівка, Веселе, Роздолівка, Бахмут, Біла Гора, Ділівка, Дружба, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку ворог стріляв по Авдіївці, Невельському, Мар'їнці та Новомихайлівці Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку противник обстріляв із танків та артилерії райони Дорожнянки, Чарівного, Малих Щербаків та Кам'янського Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку окупанти не припиняють проводити обстріли населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Вкотре під вогонь російських РСЗВ потрапив Херсон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: