На Запоріжжі знищено ворожий блокпост, поранено 15 окупантів – Генштаб

Читать на русском
На базі одного із навчальних закладів у Севастополі окупанти готують операторів безпілотних літальних апаратів як російського, так і іранського виробництва.

На базі одного із навчальних закладів у Севастополі окупанти готують операторів безпілотних літальних апаратів як російського, так і іранського виробництва.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ в середу, 23 листопада.

За інформацією українських військових, строк підготовки вказаних спеціалістів становить до трьох тижнів. Наразі готується близько 30 військовослужбовців.

Кремль готує атаку під «чужим прапором» на Бєлгородську область – ISWУ рф створюють інформаційні умови для атаки під «чужим прапором» у Білгородській області із метою відновити громадську підтримку війни в Україні.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Берестове, Бахмут, Курдюмівка, Північне, Новобахмутівка, Красногорівка, Первомайське, Невельське та Мар'їнка в Донецькій області.

Противник завдав п'ять ракетних ударів по населених пунктах Харківської та Донецької областей, здійснив близько 45 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціям ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник здійснив обстріли з реактивної та ствольної артилерії в районах населених пунктів Семенівка Чернігівської області та Нововасильівка, Кустино, Дружба, Вільна Слобода та Шалигіне.

На Слобожанському напрямку в прикордонних районах Бєлгородської області, противник утримує угруповання військ щодо демонстраційних дій. Періодично веде обстріли з мінометів та ствольної артилерії позицій ЗСУ. Обстріляв райони населених пунктів Стріліктя, Глибоке, Червоне, Ізбицьке та Огірцеве Харківської області. Здійснив спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи в районі населеного пункту Стариця. ДРГ знешкоджено вогнем підрозділів Сил оборони. Ворог відступив.

На Куп'янському та Лиманському напрямках окупанти ведуть оборону, здійснюють обстріли з танків та артилерії, зокрема в районах населених пунктів Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове та Вишневе Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Майданчик, Ямполівка.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстріляв з танків і всього спектру артилерії райони населених пунктів Спірне, Виїмка, Берестове, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Андріївка, Зеленопілля, Курдюмівка, Яківка, Кліщіївка, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Невельське.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється. Зафіксовано обстріли позицій Сил оборони та районів населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Шахтарське, Велика Новосілка, Временка, Новополь у Донецькій області та Зелений Гай, Дорожнянка, Темірування, Полтавка, Красне та Горіхів Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, покращує фортифікаційне обладнання позицій, не припиняє артилерійських обстрілів позицій ЗСУ та населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Залучив ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Мар'ївка Дніпропетровської області; Дудчани, Качкарівка, Новотягинка, Токарівка, Понятівка, Антонівка та Дніпровське Херсонської області та міста Херсон.

Спостерігається додаткове обладнання противником оборонних рубежів вздовж ділянки автодороги Каховка – Мелітополь, Херсонської та Запорізької областей.

За даними штабу, окупаційні війська продовжують зазнавати втрат. Так, у населеному пункті Каланчак Херсонської області у місцевій лікарні не вистачає ліжкомісць для розміщення поранених загарбників. А до населеного пункту Великі Копани протягом попередньої доби доставлено близько 40 поранених окупантів.

За уточненою інформацією, 21 листопада поточного року в Запорізькій області підтверджено знищення ворожих зенітного ракетного комплексу С-300 та 5 одиниць військової техніки різного типу у районі населеного пункту Пологи.

Крім того, 40 військовослужбовців тримали поранення. Неподалік від Веселого Запорізької області було знищено блокпост окупантів, 15 військовослужбовців отримали поранення різного ступеня тяжкості. У Мелітополі втрати противника становили до 30 осіб пораненими.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, а воїни ракетних військ та артилерії вразили пункт управління супротивника.

Нагадаємо, в ніч на 23 листопада війська росії вдарили по пологовому відділенню в Запорізькій області, загинуло немовля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: