Глава МЗС України вперше прибув із візитом до Камбоджі

Читать на русском
Дмитро Кулеба зараз перебуває у Камбоджі. Це перший в історії візит українського міністра до цієї країни.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зараз перебуває у Камбоджі. Це перший в історії візит українського міністра до цієї країни.

Про це повідомив спікер МЗС Олег Ніколенко у Facebook у середу, 9 листопада.

Президент Гвінеї-Бісау відвідав Київ і зустрівся із ЗеленськимПрезидент африканської держави Гвінея-Бісау Умару Сіссоку Ембало у середу, 26 жовтня, прибув із офіційним візитом до України.

Так, Кулеба прибув до Пномпеня, столиці Камбоджі. Він візьме участь у саміті Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

Крім того, глава МЗС та прем'єр-міністр Камбоджі Самдеха Гун Сен провели особисту зустріч. Кулеба був першим іноземним гостем, який привітав прем'єра із днем ​​незалежності Камбоджі, який відзначається сьогодні.

«Україна стане першою країною Центральної Європи, яка приєднається до Договору про дружбу та співробітництво в Південно-Східній Азії. Приєднання принесе українській державі, бізнесу та громадянам конкретні політичні, військові, економічні та культурні вигоди», – заявив Ніколенко.

Як відомо, до асоціації АСЕАН входять 10 країн: Бруней, В'єтнам, Індонезія, Камбоджа, Лаос, Малайзія, М'янма, Сінгапур, Таїланд та Філіппіни.

Нагадаємо, Камбоджа направить в Україну найдосвідченіших саперів світу.

Влітку було призначено спецпредставника України з Близького Сходу та Африки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: