Росіяни обстріляли Сумщину з артилерії та мінометів

Читать на русском
Протягом 10 вересня російські загарбники атакували 5 громад Сумської області. Ворог застосовував міномети та артилерію.
СумщинаФото – t.me/Zhyvytskyy

У суботу, 10 вересня, російські окупанти обстріляли 5 громад Сумської області. Зокрема, вони використовували міномети та артилерію.

Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у Telegram.

  • Миколаївська сільська громада: після 9 ранку загарбники здійснили артобстріл території. Всього зафіксували 3 прильоти.

  • Краснопільська громада: ворог атакував з мінометів об 11 годині, 4 прильоти. Пізніше росіяни обстріляли 13 разів з артилерії, а о 15 годині – 6 разів з мінометів. Внаслідок цього загорілася стерня на полі площею (близько двох гектарів).

  • Середино-Будська громада: ворожі обстріли почалися після 14 години. Зафіксували 2 прильоти (міномет, 120 мм), обстріл з АГС − 15 прильотів та 16 прильотів із САУ.

  • Великописарівська громада: після 14:00 ворог атакував з артилеріх − 5 прильотів.

  • Есманьська громада: о 15:20 зі сторони росії прилетіло 4 міни. Попередньо, без жертв.

Нагадаємо, що 9 вересня окупанти обстріляли 5 громад Сумської області. Зокрема, Великописарівську, Краснопільську, Юнаківську, Новослобідську та Білопільську громади.

Ворог влучив ракетою по терапевтичному відділенню лікарні у Великій Писарівці. Внаслідок цього було повністю зруйновано дах одноповерхової будівлі лікарні, пошкоджено стіни, вибито вікна з рамами, згоріло майно всередині.

Також у дитячому садочку в результаті обстрілів вибито понад 30 вікон. Постраждав харчоблок та котельня. Кімнати всередині будівлі усіяні уламками від розбитих вікон. Пошкоджено також меблі всередині садка. Поранення отримали 8 осіб, у них травми різного ступеня важкості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: