Загарбники можуть влаштувати провокації у навчальних закладах Мелітополя – мер

Читать на русском
Російські військові можуть влаштувати провокації у навчальних закладах тимчасово окупованого Мелітополя, щоб звинуватити ЗСУ.
censor.net

Російські військові можуть влаштувати провокації у навчальних закладах тимчасово окупованого Мелітополя, щоб звинуватити ЗСУ.

Про це в етері національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

На сайті міноборони рф оприлюднені координати навчальних закладів Мелітополя, по яких начебто будуть задані удари «з боку ЗСУ».

«Міністерство оборони рф випустило статтю, що ЗСУ готуються до диверсій в школах Мелітополя, розмістивши всі їх координати. Ми розуміємо навіщо вони це зробили, щоб пояснити низьку явку до шкіл та прикрити свої майбутні провокації», – розповів Федоров.

Крім цього мер розповів, що цього року 1 вересня школи були оточені військовими, вхід в будівлі був через металошукачі, а батьків до навчальних закладів майже не пускали. За його словами, діти здебільшого не ходять до шкіл, але росіяни продовжують тиснути на батьків, погрожуючи штрафами та позбавленням батьківських прав.

Нагадаємо, попри тиск та погрози окупантів, до українських шкіл тимчасово захопленого Мелітополя записалося 900 першокласників, ще 14 тисяч дітей продовжать навчання дистанційно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: