ЄБРР надасть «Укрзалізниці» 98,5 млн євро на підтримку ліквідності

Читать на русском
Європейський банк реконструкції та розвитку додатково спрямує 98,5 млн євро на підтримку ліквідності Укрзалізниці.
railinsider.com.ua

Європейський банк реконструкції та розвитку додатково спрямує 98,5 млн євро на підтримку ліквідності «Укрзалізниці».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Частина кредиту ЄБРР в обсязі 98,5 млн євро буде спрямована на забезпечення ліквідності для фінансування критично важливих потреб компанії.

Відповідні зміни до гарантійної угоди проєкту електрифікації української залізниці «Електрифікація залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка», 1 вересня підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

«Укрзалізниця» продовжує виконувати важливі гуманітарні функції з евакуації цивільного населення із регіонів, які перебувають під обстрілами. Разом з тим пошкодження та руйнування залізничної інфраструктури, втрата рухомого складу Укрзалізниці негативно впливають на забезпечення безперебійної роботи товариства. Тому збільшення кредиту ЄБРР на підтримку ліквідності Укрзалізниці дозволить підтримати стабільність її роботи в умовах війни», – зазначив Марченко.

Перепрофільована частина кредиту ЄБРР буде забезпечена гарантією уряду Франції або іншої країни G7.

Нагадаємо, до кінця 2022 року Європейський банк реконструкції та розвитку планує інвестувати в Україну разом з партнерами сукупну суму в мінімум один мільярд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: